Vår produksjon
Verdikjeden - fra fjord til bord
Hvert ledd i verdikjeden har innvirkning på sluttproduktet, og i alle ledd gjennom hele verdikjeden stiller vi strenge krav til fiskevelferd og bærekraft.
Genetikk og stamfisk
Stamfisk er fisk som velges ut spesielt for å bli foreldre til neste generasjon fisk. Vi velger stamfisk som har egenskaper og kvaliteter som er best mulig egnet under arktiske forhold. Lave sjøtemperaturer og røffe værforhold gjør at sterk fiskehelse er viktig. De fiskene som presterer best velges ut til å bli stamfisk.
Ferskvannsfasen: livet begynner i ferskvann
Laksen tilbringe den første delen av livet sitt i ferskvann. Eggene legges i spesiallagede "skuffer" som simulerer forholdene på elvebunnen. Etter at eggene er klekket bor fisken i kar på land.
Sjøfasen
Etter å ha tilbragt halve livet i ferskvann i kar på land, er laksen klar til å flyttes over i sjøvann. Resten av livet sitt (18-24 måneder) tilbringer i merder i sjøen.
Slakting
Etter 18-24 måneder i sjøen har laksen nådd en gjennomsnittsvekt på ca 4,5 - 5 kg. Slakteprosessen er rask og skånsom for å ivareta fiskevelferd og sikre optimal kvalitet på sluttproduktet, og det tar kun timer fra fisken er slaktet til den er på vei til kunder over hele verden.
Salg og distribusjon
Å få laksen nå frem til kunden og konsumenten er siste ledd i verdikjeden vår. Det tar 1-3 timer fra fisken kommer inn i slakteriet til den ligger ferdig pakket i kasser, klar til å sendes til kunder over hele verden.