Nyheter

22.10.2024

Cermaq får pris for dyrevelferd

NGO-en Compassion in World Farming har tildelt Cermaq pris for selskapets slaktingmetode som ivaretar fiskevelferd.

Henrik Duesund, Cermaq, med Emma Milne fra Compassion in World Farming

«Fiskevelferd har alltid hatt topp prioritet i Cermaq, og vi ser at fiskevelferd blir viktigere og viktigere for kunder og forbrukere. Vi er opptatt av laksens velferd gjennom alle stadier av produksjonen, inkludert livsavslutning. I Cermaq kan vi garantere at fisken slaktes på en human måte,» sier Kristin Hurum, direktør for kvalitet, bærekraft og HR i Cermaq Norway

Prisutdelingen ble holdt på SIAL-konferansen i Paris i går kveld. Compassion in World Farming er en NGO som fokuserer på dyrevelferd i oppdrett og har de siste årene også engasjert seg i akvakultur. Organisasjonen skårer de største lakseoppdrettsselskapene globalt på mange ulike praksiser og standarder for å vurdere velferden gjennom oppdrettsprosessen.

Human slakting er bare ett av temaene som vurderes, og Special Recognition Prize fra Compassion in World Farming anerkjenner Cermaq for human slakting inkludert bedøvelsesmetode og avliving.

«Med økende bevissthet om fisken sanser og de presserende velferdsutfordringene i fiskeoppdrett, er det viktigere enn noen gang å anerkjenne selskaper som leder an. Vi er glade for å anerkjenne Cermaq for sitt globale engasjement for humane slaktemetoder for laks. Som en av de største produsentene av atlantiske laks, setter de en standard for både industri og sertifiseringsordninger,» sier Dr. Tracey Jones, Global Director of Food Business, Compassion in World Farming.

«Vi er beæret over å motta en spesiell anerkjennelse for arbeidet med å sikre human slakting. Cermaqs mål er å sikre at dyrene blir behandlet med respekt og omsorg, selv i deres siste øyeblikk. Vi ønsker å anerkjenne at arbeidet CIWF gjør for å bringe oppmerksomhet til dette viktige temaet. Det er motiverende for alle i Cermaq at standardene og praksisene som påvirker fiskevelferden vurderes av organisasjoner som Compassion in World Farming,» sier Henrik Duesund Global Fish Health Manager Feed & Fish Health Innovation i Cermaq

På Cermaq’s webside finnes mer informasjon om Cermaqs praksis for fiskevelferd (engelsk) og vår fiskevelferdspolicy. Resultater knyttet til fiskevelferd finnes i vår bærekraftrapport.

Related Content

Press contacts

Astrid Vik Aam

Astrid Vik Aam

Communications Manager

astrid.aam@cermaq.com

+47 924 90 676

+47 924 90 676

Lars Galtung

Lars Galtung

Director of Sustainability and Communication

lars.galtung@cermaq.com

+ 47 98214812

Følg Cermaq Norway AS